dimarts, 11 de gener del 2011

I la llengua, catalana

Sí, només falten dues setmanes perquè em presenti als alumnes que preparen la selectivitat. D'entre els alumnes torno a tenir família del Niko: cosines, cosins germans, una germana d'una neboda, en fi ... enguany també tindré companyes de feina, així que espero que quedin contentes, sinó pufffffffffffffffffff. Sort que no he d'examinar-los, sinó els aprovaria a totes i a tots.

No vull desmarxar del que us volia comentar; enguany hi he estat treballant molt al temari, sobretot al de llengua catalana. He aconseguit un temari complet i amb molts exercicis i tenint més en compte que mai les preguntes d'examen. Últimament, més que la gramàtica, l'ortografia i la sintaxi ha pres més importància a les proves de llengua catalana el lèxic. És per això que he preparat exercicis de sinonímia, d'habilitació i de frases fetes perquè els alumnis arribin preparats a les proves.

Això sense abandonar els "maleïts" complements directes, indirectes i els fabulosos i genials pronoms febles.
En fi, volia compartir amb vosaltres el temari de llengua catalana perquè us pot resultar útil però no sé com adjuntar l'arxiu: algú m'ajuda?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada