dilluns, 8 de març del 2010

19 de març. Dia del pare

Enguany més que pensar en el regal que faré al meu pare, pensaré en el regal que no farà el meu fill.
M'explico: tinc un nen que farà 5 anyets a finals de maig. Va a un col·le religiós i mai he patit sobre si discriminarien el nen pel fet de ser mare soltera ... doncs bé: comencem a patir. Enguany, novetat dels tutors d'inf P-4 demanant la col·laboració a les famílies per fer el detallet del DIA DEL PARE (ens demanen portar a classe una capsa de cartró de sabates i una foto del pare).

Emprenyada 1 del dia. Si el Marcel no té pare (vull dir que té només un pare biològic), quina foto ha de portar?

Emprenyada 2 del dia. Les reunions prèvies que fem a l'escola, d'una hora de durada, per conèixer la família del nen i la situació familiar i laboral, serveix per a alguna cosa? Pèrquè aquí la Sra. tutora va apuntar-se amb lletra majúscula que el Marcel viu amb la seva mare a casa i que no hi ha pare.

Emprenyada 3 del dia. Com és que tant a P-2 com a P-3 s'han fet manualitats no individualitzades i el nen ha pogut regalar-li el detallet a qui ha volgut? El meu sempre li ha regalat al seu avi, que és la figura paterna per excel·lència a la seva curta vida.

Emprenyada 4 del dia. Penso que és una errada de la Sra. tutora, que no s'ha enrecordat que sóc mare soltera ... però és que en la mateixa situació estem quatre famílies más a la mateixa classe. Una de les mares de la classe, què se suposa que ha de fer? dir-li a la Sra. tutora que no li porta cap foto del pare biològic perquè està a la presó i creu que és una mala influència per la seva filla?

A tot això, cal afegir que jo vull que faci la manualitat i que no se senti desplaçat de cap manera a classe. La crueltat infantil arriba a tal punt que és motiu de burla que el pare no et vingui a buscar a l'hora de sortir del col·legi.

Solució: nota per a la Sra. tutora dient-li que el nen hi aporta la capsa de sabates i una foto de família, que el nen amb molt de gust regalarà al seu avi el dia 19 de març, dia de sant Josep i dia del PARE.

1 comentari: