El periodista canadenc Carl Honoré, ha publicitat recentment Bajo presión, que arriba precedit de l'èxit de vendes del primer (Elogi de la lentitud).
Honoré torna a reprendre el seu "leit-motiv": el moviment slow: cal fer les coses més lentament. Manté que la societat en què vivim - del món desenvolupat, s'entén- avança molt ràpid: tot és menjar ràpid, oci ràpid, feina ràpida, educació ràpida ... qüestiona, per exemple, si ser més ràpids vol dir ser més eficaços.
Com a resultat d'aquest pensament que abunda al món occidental, ha sorgit un gran moviment a europa: slow food. La Slow Food International Association, el símbol de la qual és un cargol, té la seu central a Itàlia.
Aquest moviment predica que les persones han de menjar i beure lentament, dedicant-hi temps a tastar bé els aliments, gaudir de la convivència amb la família, amb els amics, sense pressa i amb qualitat.
La idea és lluitar contra l'ànim fast food i tot allò que representa aquest estil de vida "americà".
jo soc d'aquests poc a poc i bona lletra.
ResponElimina