dissabte, 13 de març del 2010

Larsson i la viduïtat a Suècia


Stieg Larsson tenia pensat escriure deu llibres on els protagonistes seguien sent el Mikael Blomkvist i la Lisbeth Salander, si més no això anunciava a finals d'aquesta setmana l'Eva Gabrielsson, parella de l'autor de la trilogia Millenium.

A l'entrevista a la televisió sueca SVT, l'Eva revelava que està escrivint un llibre relacionat amb la disputa sobre l'herència millonària generada per l'èxit de vendes de la trilogia.

En relació amb això, al llibre hi denunciarà la situació de viduïtat a Suècia, ja que els drets d'autor dels tres primers llibres havien de ser per a la parella Larsson-Gabrielsson i a partir d'aquí -els set llibres que tenien en ment arribar a publicar- els beneficis serien per a organitzacions que compartissin llurs ideals. Quan el Larsson va morir, l'Eva estava convençuda que heretaria els drets d'autors dels llibres, però no fou així. A Suècia prima el dret de sang i les parelles que no estan casades -o registrades com a parelles de fet- no tenen dret d'herència. Són el germà i el pare de Larsson els hereus dels beneficis de Millenium.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada