dimecres, 23 de juny de 2010

El petó històricHi ha una cosa que recordo vagament d'una assignatura molt complicada, en què havies de saber llatí clàssic, grec i una mica d'evolució històrica del català... una de les paraules més boniques que tenim, petó, és l'evolució d'una paraula del sànscrit *pattone, que té a veure justament amb el soroll que fan els llavis en fer contacte amb algú.

Mirant la foto, la foto d'un petó apassionat, en què el soldat i la infermera no eren parella, que ha donat la volta al món com a icona de la fotografia i que simbolitza la fi de la II Guerra Mundial, ara més que mai és un record.

El soldat de la foto no s’ha pogut localitzar mai, tot i els intents que es van fer a partir de la dècada del seixanta. La infermera sí té nom: Edith Shian i va morir el diumenge passat, als 91 anys. La fotografia d’Eisenstaedt, de data 14 d’agost del 1945, va arribar a mans de la infermera, que s’hi va reconèixer i va escriure una carta al fotògraf posant-hi nom i cognoms; aleshores, l’Edith tenia vint-i-set anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada