divendres, 29 de gener de 2010

Cursets infantils "Aprèn a fer xató"

S'acosta febrer i tenim la Xatonada popular.
Més que la festa en si, si m'ho permeteu, m'interessa la vessant social que té la Xatonada. Els cursets per aprendre a fer xató són molt interessants: diferents escoles acullen aquests cursos extraescolars en què nens i nenes (enguany s'han ampliat les edats per poder-los fer) són petits aprenents de xef. I tant que n'aprenen! És una llàstima que els pares no pugueu entrar als cursets, tot i que podeu comprovar com de ràpid fan la salsa el dia de l'Exhibició de xatonaires infantils (engany el 7 de febrer).

Hi ha uns quants que heu estat a temps d'apuntar-vos als cursets d'adults, que es faran a les vuit del vespre el dimecres 3 de febrer a l'Àngel Guimerà. I és que us ho passeu d'allò més bé.
Tant de bo pugui venir enguany TV3 perquè encara piqueu més fort el morter!!

Com a mare m'encantaria veure pel forat del pany què fa el meu nen a l'arribar a l'escola a fer xató. Primer de tot, hi ha pressa per entrar al menjador de les escoles; tot i que estan citats a 2/4 de 6, s'esperen gairebé des de les 5 per entrar-hi i les mares allargueu el cap per veure com entren, si entren ordenats ..... ho fan genial. Heu d'esperar fora mitja hora!

Hi ha moments que les rialles i el xerrar amb els amiguets deixa pas al so picant el morter per deixar les ametlles i les avellanes ben fines.
A mesura que acaben la salsa, guiats pels professors que han guanyat el Concurs de mestres xatonaires en anys anteriors i que col·laboren any rere any, recullen una safata amb escarola i arbequines i a dalt hi posen la salsa. Apa! Ja està tot preparar perquè els pares sopin la meravellosa salsa que han après els nens.

Només quedarà saber si comptem amb ells per a l'exhibició de diumenge 7 de febrer, tindran cassola i davantal de record i fotos per a la posteritat ... si hi ha sort, potser marxaran cap a casa amb una bicileta coluer!! Esteu atents al sorteig que es farà a la Rambla!!

Us hi espero a la Rambla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada