dimarts, 31 d’agost del 2010

Odi cibernètic

Un dels vídeos més vistos aquests dies a la plataforma youtube: una senyora que llança un gat viu a un cubell de la brossa i la campanya que s’està fent en contra. No cal insistir que youtube, xarxes socials diverses, els blogs i els videoblogs són una eina molt poderosa i que és un focus d’opinions tant divers que en moltes ocasions genera agressions verbals o, com s’ha etiquetat recentment, ciberbulling.

Un fet que acredita que penjar vídeos en aquestes plataformes socials genera opinions d’una manera pràcticament immediata és el fet que els propietaris del gat (que va estar quinze hores dins del cubell de la brossa fins que el van trobar) van penjar aquest vídeo per tractar d’identificar la persona que l’havia fet desaparèixer; la resposta: la dona va ser ràpidament identificada a les poques hores i tant les dades personals com el seu perfil de facebook van quedar al descobert per a tothom.

La persecució ha provocat que els cibernautes demanin que se la faci fora de la feina – treballa en un banc – o bé directament la seva mort. Si desenvolupéssim legalment la manera d’utilitzar aquesta col•laboració internauta contra casos realment greus com maltractaments, violència de gènere, prostitució infantil i pederàstia, etc. no tindríem la sensació que vivim envoltants d’uns quants penjats que s’avorreixen tan miserablement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada